Αλέξης Σαββόπουλος

Μπορεί ξανά να ονειρεύεται… κοιτάζοντας όμως και τι τράβηξε την τετραετία της αυτοεξορίας

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την προσοχή που πρέπει να δείξει ο Άρης, με την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα.

Η υπομονή είναι μεγάλο χάρισμα σε όποιον τη διαθέτει. Σε ανταμείβει με ένα πολύ γλυκό συναίσθημα όταν γευτείς τον καρπό της. Σαν αυτό που ένιωσαν οι 15.000 που βρέθηκαν χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης στον αγώνα με την Δόξα και φυσικά οι απανταχού αρειανοί. Τα τέσσερα μαρτυρικά χρόνια σε κατηγορίες ασύμβατες με το μέγεθος του club τελείωσαν. Ο Άρης επιστρέφει στο φυσικό του χώρο με όνειρα, φιλοδοξίες αλλά και… παραδειγματισμό. Αυτό το τελευταίο το θεωρώ το υπέρτατο μάθημα που οφείλει να πήρε από το… αυτομαστίγωμα της τετραετίας. Σε κάθε βήμα προς τα εμπρός που θα κάνει, να ρίχνει και μια ματιά προς τα πίσω ώστε να μην πατήσει και πάλι την μπανανόφλουδα. Μόνο έτσι θα έχει αξία το μαρτύριο που υπέστη.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Από σήμερα μπορεί και δικαιούται να ονειρεύεται, να ταξιδεύει το μυαλό σε στιγμές όχι πολύ μακρινές αλλά σίγουρα ευχάριστες. Από σήμερα και για τους επόμενους 3-4 μήνες ο οργανισμός Άρης μπαίνει σε φάση ριζικής αναδιοργάνωσης αφού μπορεί με την άνεση του +13 από την 3η θέση να αρχίσει τον προγραμματισμό του για τη νέα σεζόν. Και πιστέψτε με πρέπει να γίνουν πολλά και σε μια σειρά από τομείς αφού το club υπολειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια. Χρειάζεται στελέχη, οργάνωση, λειτουργική αναδόμηση, βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας σε Ρύσιο και Βικελίδης ώστε στους ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν το νέο ρόστερ να δοθούν οι ιδανικές συνθήκες δουλειάς και στον κόσμο που θα επιστρέψει στο γήπεδο, αξιοπρεπείς υπηρεσίες.

Πάνω από όλα όμως χρειάζεται ένα πλάνο, μια κεντρική ιδέα και χρηματοδότηση δίπλα στην βοήθεια που θα έρθει από τα αυξημένα έσοδα της κατηγορίας (τηλεοπτικά, χορηγίες, διαρκείας). Αυτό θα το καθορίσει ο Θόδωρος Καρυπίδης που τράβηξε σχεδόν μόνος του το… κουπί περιμένοντας αυτή τη στιγμή. Αν δηλαδή θα πορευτεί μόνος του αναλαμβάνοντας όλο το βάρος και την ευθύνη ή αν θα αναζητήσει συνεργασίες με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ομογενή επιχειρηματία Τομ Παπαδόπουλο με τον οποίο ήδη συνεργάζεται χορηγικά.

Αμέσως μετά το Πάσχα, θα τεθεί σε λειτουργία και ο αγωνιστικός σχεδιασμός και ο πρόεδρος της ομάδας θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις. Ήδη δειλά-δειλά έχουν αρχίσει να βολιδοσκοπούνται ποδοσφαιριστές από την Σούπερ Λιγκ αφού πρώτα όμως παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το νυν ρόστερ, τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή, τον γενικό αρχηγό.

Η εξασφάλιση σε ποσοστό 90% της ανόδου δίνει τον χρόνο που θέλει η διοίκηση ώστε να προγραμματίσει την επόμενη χρονιά και να μην τρέχει Ιούνιο μήνα αν το πράγμα πήγαινε ως το τέλος του πρωταθλήματος. Ήδη σήμερα ο Καρυπίδης θα δώσει το «παρών» σε σύσκεψη για τα τηλεοπτικά με τις «άστεγες» ομάδες. Σε αυτή ο Πρόεδρος του Άρη πάει έχοντας στη φαρέτρα του το γεμάτο γήπεδο με ΟΦΗ, Τρίκαλα, Παναχαϊκή και Δόξα αλλά και τις υψηλές τηλεθεάσεις των αγώνων του στην ΕΡΤ3.

Και κάτι τελευταίο. Άσχετα αν παίζει ή δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αν κάνει ή δεν κάνει δέκα ευκαιρίες, αν έχει και σε τι ποσοστό ποιότητα, η φετινή ομάδα και όλο το stuff, πέτυχε τον στόχο της και σχετικά εύκολα. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς θα είναι και του χρόνου στην ομάδα αλλά υπηρέτησαν πιστά και τίμια την προσπάθεια ειδικού σκοπού και αξίζουν ένα ευχαριστώ και το χειροκρότημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x